| από ELEFTHERIOS ILIAKIS

7 TIPS για να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας σαν καινούργια

Είτε προτιμάτε δαχτυλίδια με πολύτιμους λίθους, είτε μονόπετρα μινιμαλιστικά σχέδια, ένα κόσμημα μπορεί  να ανεβάσει το στυλ σας στο επόμενο επίπεδο και είναι πιθανό στο μέλλον να το δείτε ως μια καλή επένδυση. Επιπλέον, πολλοί από εμάς αγαπάμε τα κοσμήματα για την λάμψη που προσφέρουν, ειδικά όταν αυτά είναι κατασκευασμένα από χρυσό. Το μόνο πρόβλημα που έρχεται με αυτό είναι ότι ένα κόσμημα ενδέχεται να χάσει τη λάμψη του όταν δεν του παρέχεται η κατάλληλη φροντίδα.
Ευτυχώς, είναι δυνατό να καθαρίσετε τα κοσμήματά σας, ακόμα και όταν τα εν λόγω κομμάτια είναι ευαίσθητα ή ακριβά. Έχοντας αυτό κατά νου, η DiamondJools έχει συγκεντρώσει διαφορετικές μεθόδους για τον καθαρισμό των κοσμημάτων σας, αλλά και συμβουλές για την αποφυγή σχετικών ζημιών, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε τα πολύτιμα υπάρχοντά σας τόσο όμορφα, όσο ήταν την πρώτη μέρα που τα αποκτήσατε.

Μέτρα Πρόληψης - Πώς να προστατέψετε τα κοσμήματά σας
Πολλοί άνθρωποι φορούν κοσμήματα καθημερινά, αλλά λίγοι ξέρουν πώς να τα διατηρήσουν και να τα φροντίσουν καταλλήλως. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές και οδηγίες για να έχετε κατά νου όταν φοράτε κοσμήματα:

⦁ Αφαιρέστε τα κοσμήματα κατά τη διάρκεια εργασιών
Θα πρέπει να αποφεύγετε να φοράτε κοσμήματα, ενώ κάνετε χειρωνακτικές εργασίες, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η επαφή τους με χημικά ή άλλα υγρά καθαρισμού. Ο καθαρισμός του σπιτιού, οι δουλειές στην κουζίνα και η κηπουρική είναι σχετικές εργασίες που θα μπορούσαν να "τραυματίσουν" τα κοσμήματά σας.
⦁ Τα κοσμήματα δεν "συμπαθούν" το χλώριο
Σας προτείνουμε να αφαιρέσετε τα κοσμήματα πριν από την είσοδό σας σε μια πισίνα ή σπα. Όλες οι πισίνες χρησιμοποιούν χλωριωμένο νερό που ενδέχεται να αντιδράσει με τα μέταλλα του κοσμήματος σας και να προκληθεί αποχρωματισμός ή ακόμα και κάποιοι μικροτραυματισμοί.
⦁ Αφαιρέστε τα κοσμήματά σας προτού κάνετε μπάνιο
Θα πρέπει καλύτερα να αφαιρείτε όλα σας τα κοσμήματα σας πριν κάνετε μπάνιο ή κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Μερικές φορές, σχηματίζεται πάνω στα κοσμήματα μία επίστρωση κάνοντάς τα να φαίνονται θαμπά και σκοτεινά.  Αυτό προκαλείται κυρίως από τα σαπούνια ή και άλλα προϊόντα καθαρισμού. Με την αφαίρεση των κοσμημάτων σας μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες σχηματισμού αυτής της επίστρωσης και τα προστατεύετε.
⦁ Αποφύγετε να κοιμάστε με τα κοσμήματά σας φορεμένα.
⦁ Ο  ιδρώτας επηρεάζει το χρωματισμό των κοσμημάτων
Κατά τη διάρκεια αθλημάτων συνιστάται να αφαιρείτε τα κοσμήματα σας. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα εξασφαλίσετε την ασφάλεια των κοσμημάτων σας από ζημία, αλλά και τη δική σας και των συμπαικτών σας από τραυματισμούς.
⦁ Πρώτα μακιγιάζ και άρωμα, έπειτα κοσμήματα
Όλα τα είδη των καλλυντικών, όπως λακ, αρώματα και λοσιόν μπορεί να περιέχουν συστατικά, τα οποία ενδέχεται να βλάψουν τα κοσμήματα σας. Έτσι, φορέστε τα κοσμήματα σας μετά την εφαρμογή αυτών των προϊόντων, προκειμένου να περιοριστεί η έκθεσή τους σε πιθανώς βλαβερά προϊόντα.
⦁ Φυλάξτε τα σωστά
Τέλος , η σωστή αποθήκευση των κοσμημάτων σας μπορεί να αποβεί καταλυτική στην αποφυγή οποιασδήποτε ζημιάς και αποτελεί ένα τρόπο για να τα κρατήσετε ασφαλή μακροπρόθεσμα. Ιδανικά, τα κοσμήματα πρέπει να φυλάσσονται μέσα στα κουτιά που αγοράστηκαν ή σε κουτιά με εσωτερική υφασμάτινη επένδυση, μακριά από υγρασία. Εδώ αξίζει να τονιστεί πως δεν πρέπει να αποθηκεύονται όλα τα κοσμήματά μας σε ένα κουτί, καθώς ενδέχεται να υπάρχει τριβή μεταξύ αυτών, προκαλώντας έτσι ζημιές.

 


Σημαντικό Tip που ΔΕΝ πρέπει να ξεχνάμε
Τα διαμάντια είναι το πιο σκληρό υλικό στη φύση αλλά μπορούν να κοπούν ή να "τραυματιστούν" από άλλο διαμάντι. Συνεπώς, θα πρέπει να διατηρείτε και τα διαμαντένια κοσμήματά σας ξεχωριστά για να αποφύγετε την πιθανότητα γρατσουνιών. Τα διαμάντια μπορούν επίσης να χαράξουν άλλους πολύτιμους λίθους ή κοσμήματα, ειδικά μαλακούς πολύτιμους λίθους όπως τα μαργαριτάρια. Επίσης, ως υλικό, το διαμάντι μπορεί να είναι πολύ σκληρό, αλλά μπορεί να σπάσει όταν χτυπηθεί δυνατά προς την κατεύθυνση της σχισμής.


Tips Καθαρισμού Κοσμημάτων

Εάν φοράτε τα κοσμήματα κάθε μέρα, πρέπει να τα καθαρίζετε τακτικά και να εργάζεστε σκληρά για να τα διατηρείτε στην αρχική τους κατάσταση. Ακολουθούν ορισμένες βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν:

⦁ Φροντίστε τακτικά τα κοσμήματά σας 
Για να διατηρήσετε τα κοσμήματά σας σε άριστη κατάσταση, μπορείτε να δοκιμάσετε να τα καθαρίσετε μόνοι σας. Πρέπει όμως να είστε προσεκτικοί. Μπορείτε να αγοράσετε προϊόντα καθαρισμού του εμπορίου από ένα κοσμηματοπωλείο ή να δοκιμάσετε οινόπνευμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή παρόμοια προϊόντα, καθώς μπορεί να βλάψουν τα κοσμήματά σας.
⦁ Χρησιμοποιήστε ειδικά προϊόντα καθαρισμού κοσμημάτων
Εάν θέλετε να έχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα όταν γυαλίζετε τα κοσμήματά σας, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό πανί καθαρισμού κοσμημάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο είδος υφάσματος, αλλά δε θα έχετε τα ίδια αποτελέσματα. Σας προτείνουμε να αποφεύγετε τη χρήση χαρτιού ή χαρτοπετσέτας, καθώς μπορεί να γρατσουνιστούν από τις ίνες που περιέχουν.
⦁ Καθαρίστε τα κοσμήματά σας μόνο με χλιαρό νερό
Σε κάθε περίπτωση, χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό όταν καθαρίζετε τα κοσμήματά σας. Η χρήση ζεστού νερού μπορεί να προκαλέσει αντίδραση μεταξύ του προϊόντος καθαρισμού και του νερού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αποχρωματισμό των κοσμημάτων.
⦁ Μην καθαρίζετε χαλασμένα κοσμήματα
Εάν τα κοσμήματά σας έχουν "τραυματιστεί" με οποιονδήποτε τρόπο, μην προσπαθήσετε να τα καθαρίσετε μόνοι σας. Αντίθετα, πηγαίνετε σε ένα κοσμηματοπωλείο για επισκευή ή αντικατάσταση. Τα προϊόντα καθαρισμού μπορούν να επιδεινώσουν τη ζημιά εάν εφαρμοστούν λανθασμένα. Καλύτερα να το αφήσετε στους ειδικούς.
⦁ Επισκεφθείτε ένα κοσμηματοπωλείο
Επιπροσθέτως, είναι σημαντικό να ελέγχονται τα κοσμήματά σας επαγγελματικά. Μια επιθεώρηση μπορεί να προλάβει μια πιθανή ζημιά. Συνεπώς, επισκεφτείτε ένα κοσμηματοπωλείο και αποφύγετε επιπλέον απώλειες, διατηρώντας  τα κοσμήματά σας σε άριστη κατάσταση για το μέγιστο δυνατό χρόνο.

Είναι σημαντικό να ελέγχετε τα κοσμήματα σας τακτικά καθώς επίσης και να τα επισκευάζετε άμεσα όταν αυτό χρειαστεί.

 

TAGS:
f