Κέντρο Εκπαίδευσης

Φροντίδα Κοσμημάτων

Βασική Φροντίδα Κοσμημάτων

Στην DiamondJools δημιουργούμε κοσμήματα που προορίζονται να κρατήσουν μια ζωή. Παρόλα αυτά για να τα κρατήσετε όμορφα όπως την πρώτη στιγμή που τα αγοράσατε απαιτείται σωστή φροντίδα. Έτσι, για να σας βοηθήσουμε να το επιτύχετε αυτό δημιουργήσαμε έναν Οδηγό Βασικής Φροντίδας Κοσμημάτων για να σας καθοδηγήσουμε στη σωστή φροντίδα των κοσμημάτων σας. Πιστεύουμε ότι θα βρείτε τις οδηγίες μας πολύ χρήσιμες, παρόλα αυτά αν χρειάζεστε περεταίρω πληροφορίες θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε. Απλά επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή καλέστε μας στο +30 2103210836.

Φορώντας Κοσμήματα
Οι άνθρωποι φορούν κοσμήματα κάθε μέρα, αλλά μόνο λίγοι ξέρουν πώς να τα διατηρήσουν και να λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα τους. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές και οδηγίες για να έχετε κατά νου όταν φοράτε κοσμήματα :

 • Αφαιρέστε τα κοσμήματα κατά τη διάρκεια  εργασιών
  Θα πρέπει καλύτερα να αποφεύγετε να φοράτε κοσμήματα, ενώ κάνετε χειρωνακτικές εργασίες, ώστε να αποφύγετε την επαφή τους με χημικά ή άλλα υγρά καθαρισμού ή ακόμη και τραυματισμούς του κοσμήματος. Ο καθαρισμός του σπιτιού, οι δουλειές στην κουζίνα ή η κηπουρική είναι οι  δουλειές που θα μπορούσαν να τραυματίσουν τα κοσμήματα σας.

 • Φορέστε τα κοσμήματά σας μετά το μακιγιάζ
  Όλα τα είδη των καλλυντικών, όπως λακ, αρώματα και λοσιόν μπορεί να περιέχουν συστατικά που μπορεί να βλάψουν τα κοσμήματα σας. Έτσι, φορέστε τα κοσμήματα σας μετά την εφαρμογή αυτών των προιόντων, προκειμένου να περιοριστεί η έκθεσή τους σε αυτά.

 • Μην φοράτε κοσμήματα σε Πισίνες και Σπα
  Είναι καλύτερα να αφαιρέσετε τα κοσμήματα πριν από την είσοδό σας σε μια πισίνα ή σπα. Όλες οι πισίνες χρησιμοποιούν χλωριωμένο νερό που ενδέχεται να αντιδράσει με τα μέταλλα του κοσμήματος σας και να προκληθεί αποχρωματισμός ή ακόμα και κάποιοι μικροτραυματισμοί.

 • Μην φοράτε κοσμήματα όταν αθλείστε :
  Κατά τη διάρκεια αθλημάτων συνιστάται να αφαιρείτε τα κοσμήματα σας. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα εξασφαλίσετε την ασφάλεια των κοσμημάτων σας από ζημία, αλλά και τη δική σας και των συμπαικτών σας από τραυματισμούς.

Καθαρισμός Κοσμημάτων
Αν φοράτε τα κοσμήματα σας σε καθημερινή βάση, απαιτείται τακτικός καθαρισμός και  προσπάθεια για να τα κρατήσετε σε καλή κατάσταση. Ορίστε  μερικές βασικές συμβουλές που μπορεί να σας βοηθήσουν:

 • Αφαιρέστε τα κοσμήματά σας προτού κάνετε μπάνιο
  Θα πρέπει καλύτερα να αφαιρείτε όλα σας τα κοσμήματα σας πριν κάνετε μπάνιο ή κατά τη διάρκεια του καθαρισμού. Μερικές φορές, σχηματίζεται πάνω στα κοσμήματα μία επίστρωση κάνοντάς τα να φαίνονται θαμπά και σκοτεινά.  Αυτό προκαλείται κυρίως από τα σαπούνια ή και άλλα προϊόντα καθαρισμού. Με την αφαίρεση των κοσμημάτων σας μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες σχηματισμού αυτής της επίστρωσης και τα προστατεύετε.

 • Χρησιμοποιήστε πανιά καθαρισμού κοσμημάτων για καλύτερα αποτελέσματα
  Αν θέλετε να γυαλίσετε τα κοσμήματα σας καλύτερα κάντε το με ένα ειδικό πανί καθαρισμού κοσμημάτων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο είδος  υφάσματος, αλλά δεν θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα. Καλύτερα αποφύγετε τη χρήση χαρτιού ή χαρτοπετσέτας, διότι μπορεί να προκληθούν γρατσουνιές από διάφορες ίνες που μπορεί να περιέχουν.

 •  Καθαρίστε τα κοσμήματά σας με Φροντίδα
  Προκειμένου να διατηρήσετε την κατάσταση των κοσμημάτων σας μπορείτε να δοκιμάσετε  να το καθαρίσετε και μόνοι σας. Αλλά πρέπει να είστε προσεκτικοί. Μπορείτε να αγοράσετε ένα εμπορικό προϊόν καθαρισμού από ένα κοσμηματοπωλείο ή να προσπαθήσετε με  οινόπνευμα που κάνει θαύματα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε  χλωρίνη ή κάποιο παρόμοιο προϊόν, διότι μπορεί να καταστρέψει το κόσμημά σας.

 • Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για τον καθαρισμό του κοσμήματος
  Σε κάθε περίπτωση, όταν καθαρίζετε τα κοσμήματα σας χρησιμοποιήστε καλύτερα χλιαρό νερό. Εάν χρησιμοποιήσετε καυτό νερού μπορεί να προκληθεί αντίδραση μεταξύ του προϊόντος καθαρισμού και το νερό, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας, και να προκληθεί αποχρωματισμός του κοσμήματος.

 • Αποφύγετε τον καθαρισμό χαλασμένων κοσμημάτων
  Σε οποιαδήποτε περίπτωση, ποτέ μην προσπαθήσετε να καθαρίσετε ένα κόσμημα που έχει χαραχθεί, χαλάσει ή σπάσει. Με την εφαρμογή οποιοδήποτε προϊόντος καθαρισμού είναι πιθανό να επιδεινωθεί η ζημιά. Καλύτερα βάλτε το στην άκρη για επισκευή.

 • Επιθεωρείτε τακτικά τα κοσμήματά σας
  Όπως όλα τα άλλα είναι μια καλή ιδέα κάθε τόσο να δίνετε τα κοσμήματα σας να καθαρίζονται επαγγελματικά, καθώς επίσης να ελέγχονται και επιθεωρούνται για τυχόν ζημιές. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε, περαιτέρω ζημιές ή απώλειες και κρατάτε όλα τα κοσμήματα σας σε άριστη κατάσταση.

Επισκευή κοσμημάτων
Είναι σημαντικό να συντηρείτε τα κοσμήματα σας τακτικά καθώς επίσης και να τα επισκευάζετε. Στη DiamondJools έχουμε ένα πολύ καλά εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό που προσφέρεται για την επισκευή των κοσμημάτων σας ανά πάσα στιγμή. Ωστόσο, εάν δεν μπορείτε να φέρετε ή να μας στείλετε τα κοσμήματα σας, σας παρέχουμε  μερικές ακόμα οδηγίες που ίσως σας φανούν χρήσιμες:

 • Αποτρέψτε την πρόκληση ζημιών στα κοσμήματά σας
  Προκειμένου να αποφευχθεί η ανάγκη της επισκευής ο καλύτερος τρόπος είναι η πρόληψη. Μια μικρή επιθεώρηση στα κοσμήματά σας μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε οποιαδήποτε μικρή ζημιά και να τη διορθώσετε πριν να γίνει χειρότερη. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα διασφαλίσετε ότι η κατάσταση των κοσμήματος σας είναι καλή, αλλά θα ελαχιστοποιήσετε το πιθανό κόστος επισκευής.

 • Κοιτάξτε για κριτικές και προτάσεις
  Πριν αποφασίσετε σε ποιό κοσμηματοπωλείο θα επισκευάσετε τα κοσμήματά σας είναι καλύτερα να ψάξουν για σχόλια και κριτικές σχετικά με την εργασία τους. Το να κάνετε  μερικές ερωτήσεις σχετικά με την διαδικασία επισκευής είναι πάντα ένας καλός τρόπος για να ενημερωθείτε και να είστε σίγουροι για τον κοσμηματοπώλη σας και την εμπειρία του.

 • Κόστος Επισκευής
  Όταν ένας κοσμηματοπώλης αναφέρει ένα κόστος επισκευής άμεσα για την εργασία του και έχει στάνταρ τιμές συνήθως σημαίνει ότι είναι έμπειρος και έχει ερευνήσει τον  χρόνο και τα υλικά που χρειάζεται, ώστε να γίνεται σωστά η δουλειά του. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ποιότητα της δουλειάς του σε συνάρτηση με την  τιμή.

 • Παρατηρήστε τον τρόπο επισκευής
  Προτού δώσετε ένα κόσμημα για επισκευή πάντα να ζητάτε από τον κοσμηματοπώλη να σας εξηγήσει τη διαδικασία της επισκευής του ακριβούς κοσμήματος. Μπορείτε να κρατήσετε σημειώσεις και να παρακολουθείτε στενά τη διαδικασία, προκειμένου να εξασφαλίσετε ότι η επισκευή θα γίνει σωστά. 

 • Ελέγξτε το κόσμημα πριν το παραλάβετε
  Ελέγξτε πάντα το κόσμημα σας πριν το παραλάβετε. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το σωστό  κόσμημα και παρατηρήστε αν η επισκευή έγινε, όπως ζητήθηκε. Βεβαιωθείτε ότι το κόσμημά σας έχει καθαριστεί και γυαλιστεί σαν καινούργιο.

Αποθηκεύοντας τα κοσμήματα
Η σωστή αποθήκευση των κοσμημάτων σας είναι ένας τρόπος για να αποφευχθεί οποιαδήποτε απώλεια ή ζημιά, αλλά και ένας τρόπος για να τα κρατήσετε ασφαλή και καλά οργανωμένα. Σας δίνουμε μερικές προτάσεις ώστε να είναι τα κοσμήματά σας οργανωμένα και τακτοποιημένα:

 • Κρατήστε τας κοσμήματά σας ασφαλή
  Για να αποθηκεύσετε τα κοσμήματά σας σωστά το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να τα αποτρέψετε από το να κινούνται μέσα στο κουτί αποθήκευσης. Τα κουτιά κοσμημάτων με επένδυση από ύφασμα είναι τέλεια, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κουτί παπουτσιών και κομμάτια υφάσματος μεταξύ των αντικειμένων.

 • Αποτρέψτε τα κοσμήματά σας από το θάμπωμα
  Τόσο τα ασημένια και όσο και τα χρυσά κοσμήματα μερικές φορές θαμπώνουν. Για να αποφευχθεί αυτά μπορείτε να τοποθετήσετε ειδικά προϊόντα που θα σας προτείνει ο κοσμηματοπώλης σας στο κουτί αποθήκευσης των κοσμημάτων σας που απορροφούν τα οξείδια που προκαλούν το θάμπωμα και τον αποχρωματισμό.

 • Καταγράψτε τα κοσμήματά σας
  Κάνοντας μια απογραφή των κοσμημάτων σας μπορεί να είναι χρήσιμο με πολλούς τρόπους. Μερικές φορές, τα κοσμήματα μπορεί να χαθούν ή να κλαπούν, αλλά έχοντας μια λίστα με αυτά μπορεί να είναι μια πραγματική βοήθεια. Πάρτε μια φωτογραφία του κοσμήματος, να γράψτε μια μικρή περιγραφή του κάθε κομματιού και την αξία του. Αποθηκεύστε τη λίστα, εκτός από κοσμήματα σας για παν ενδεχόμενο.

 • Στα ταξίδια σας, χρησιμοποιήστε μια θήκη αποθήκευσης
  Η σωστή αποθήκευση των κοσμημάτων σας είναι πολύ σημαντική, ενώ ταξιδεύετε. Μια θήκη ταξιδιού μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη και θα τα προστατεύσει από τυχόν ζημιές. Μπορείτε να βρείτε πολλές θήκες ταξιδιού που ως επί το πλείστον είναι κατασκευασμένες από ύφασμα ή δέρμα και μπορείτε να μεταφέρετε κοσμήματα όλων των τύπων και να τα αποθηκεύσετε εύκολα μέσα στη  βαλίτσα σας.

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοηθήσουν να κρατήσετε τα κοσμήματά σας οργανωμένα και ασφαλή. Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας μέσω email ή τηλεφωνήστε μας στο 800 300 3088.

 

f