Κέντρο Εκπαίδευσης

Πώς να επιλέξετε το τέλειο διαμάντι

Πώς να επιλέξετε το τέλειο διαμάντι

Μια και το να αγοράζει κάποιος διαμάντια μπορεί να αποδειχτεί μια εμπειρία που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη σύγχυση, η DiamondJools θα σας βοηθήσει να βρείτε το διαμάντι το οποίο είναι τέλειο για σας ή για το άτομο που αγαπάτε. Ο τρόπος που θα φαίνεται το διαμάντι στο χέρι σας, τ’ αυτιά σας, το λαιμό σας ή τον καρπό σας καθορίζεται από σημαντικούς παράγοντες, όπως το σχήμα του διαμαντιού και το στυλ του δαχτυλιδιού ή κοσμήματος. Για να βρείτε εκείνο το τέλειο διαμάντι και να το απολαύσετε για πολλά χρόνια , πρέπει πρώτα να κατανοήσετε τα τέσσερα χαρακτηριστικά τα οποία είναι κοινά σε όλα τα διαμάντια.

Υπάρχουν τέσσερα χαρακτηριστικά (4C's) που χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν την αξία ενός διαμαντιού της DiamondJools, τα οποία είναι:

 • Καράτι: Το βάρος σε καράτια είναι αυτό που καθορίζει τον όγκο ενός διαμαντιού. Ένα καράτιο είναι 0,20 γραμμάρια. Για διαμάντια με όγκο μικρότερο του ενός καρατίου χρησιμοποιείται συνήθως το point unit, που αντιστοιχεί στο ένα εκατοστό του καρατίου (δύο χιλιοστόγραμμα ή 0.01 καράτια). Το βάρος του καρατίου καθορίζει την τιμή ανά καράτι. Καθώς τα μεγαλύτερα διαμάντια είναι πιο σπάνια, και γι’ αυτό πιο ελκυστικά, και χρησιμοποιούνται σαν πολύτιμοι λίθοι, η τιμή αυξάνεται πολλαπλάσια και όχι αναλογικά.
   
 • Καθαρότητα: Τα κοινώς γνωστά εγκλείσματα ή τα εσωτερικά ψεγάδια που εντοπίζονται μέσα σε κάποια διαμάντια μετρώνται από την καθαρότητα. Τα μικρά ρήγματα που έχουν μια λευκή ή νεφελώδη εμφάνιση, ή οι κρύσταλλοι από κάποιο ξένο υλικό, ή ακόμη και οι κρύσταλλοι από άλλα διαμάντια, όλα αυτά θεωρούνται εγκλείσματα. Παράγοντες όπως το μέγεθος, ο αριθμός, η σχετική τοποθεσία, ο προσανατολισμός, και η ορατότητα των εγκλεισμάτων μπορούν να επηρεάσουν την καθαρότητα.
   
 • Χρώμα: Ένα απόλυτα διαφανές διαμάντι, που δεν εμφανίζει καθόλου αποχρώσεις και χρώματα που αφαιρούν κάτι από την εμφάνισή του είναι ελεύθερο από κάθε κατασκευαστική ή χημική ατέλεια. Ουσιαστικά κάθε λίθος έχει μικρές ατέλειες, οι οποίες, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επηρεάζουν την αξία ενός διαμαντιού. Ένα διαμάντι με μια εκτυφλωτική γαλάζια ή ροζ απόχρωση είναι πολύ μεγαλύτερης αξίας από κάποιο λευκό διαμάντι με μια κιτρινωπή απόχρωση.
   
 • Κοπή: Αφού έχουν έρθει στο φως κάτω από κάθε άλλο παρά τέλειες συνθήκες, τα διαμάντια πρέπει να αποκτήσουν σχήμα και να γυαλιστούν για ν’ αποκτήσουν πραγματική αξία σαν πολύτιμοι λίθοι. Το κόψιμο εξαρτάται αποκλειστικά από τη δουλειά ενός έμπειρου τεχνίτη, σε συνέργια με τις γωνίες στις οποίες το διαμάντι πρέπει ν’ αποκοπεί. Μια ακριβής μαθηματική εξίσωση πήρε σάρκα και οστά ένα περίπου αιώνα πριν, κι αυτή ακριβώς είναι που καθορίζει το κόψιμο, που δεν πρέπει να συγχέεται με το σχήμα του διαμαντιού.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι αδυνατούν να δουν τη διαφορά ανάμεσα στη μια χρωματική βαθμίδα και την επόμενη με γυμνό μάτι, οι διαφορές στην τιμή μπορεί να είναι πολύ σημαντικές. Τα διαμάντια που ανήκουν στις κατηγορίες D-E-F είναι πάντα δημοφιλή ανάμεσα στους λάτρεις του είδους, αλλά μπορείτε να ανακαλύψετε λίθους μεγάλης αξίας, με άχρωμη εμφάνιση, επιλέγοντας διαμάντια που βρίσκονται στις κατηγορίες G-Η-I. Οι πελάτες που αγοράζουν τα διαμάντια υπό περιορισμένο προϋπολογισμό και θέλουν να πάρουν το μεγαλύτερο δυνατό λίθο ίσως να βρουν την ακόλουθη πληροφορία ιδιαίτερα σημαντική: Τα σχεδόν άχρωμα και πολύ προσιτά διαμάντια της βαθμίδας J μπορεί να αποτελούν την καλύτερη επιλογή. Αν θέλετε να αγοράσετε ένα υψηλότερου χρωματισμού λίθο χωρίς να πληρώσετε τη μεγαλύτερη τιμή, ένα διαμάντι με μέτριο ή δυνατό φθορισμό, είναι κάτι που μπορείτε να προσθέσετε στις επιλογές σας, καθώς συνήθως έρχεται με έκπτωση.

Σαν αγοραστής διαμαντιών μπορείτε πάντα να υπολογίζετε στη βοήθεια του DiamondJools για να βρείτε το κατάλληλο αδαμάντινο δαχτυλίδι γάμου ή επετείου, ή κοσμημάτων υψηλής ποιότητας, κατασκευασμένων από τους καλύτερους σχεδιαστές.

Το Διαμάντι

Αφού έχετε βρει το σχέδιο και στυλ από το μονόπετρο που σας ικανοποιεί, τώρα έχει φτάσει η ώρα να επιλέξετε το ανάλογο διαμάντι. Μερικές βασικές γνώσεις για τα διαμάντια θα μπορούσαν να φανούν πολύ πολύτιμες για σας σ’ αυτό το σημείο.
Να πώς μπορείτε να βρείτε κάποιο διαμάντι:

1. Επιλέξτε σχήμα:

 • Round
 • Princess
 • Emerald
 • Asscher
 • Oval
 • Radiant
 • Pear
 • Heart
 • Marquise
 • Cushion

2. Επιλέξτε χρώμα: D, E, F, G, H, I, J,K

3. Επιλέξτε καθαρότητα: IF, VVS1, VVS2, VS1, VS2, SI1, SI2,

4. Επιλέξτε κόψιμο: Excellent, Very Good, Good, Fair

5. Eπιλέξτε καράτια: Χρησιμοποιείστε την μπάρα για να περιορίσετε την εμβέλεια των καρατίων, έχοντας πάντα υπόψη τον αρχικό σας προϋπολογισμό.

6. Επιλέξτε τιμή: Χρησιμοποιείστε την μπάρα για να περιορίσετε την εμβέλεια των τιμών, έχοντας πάντα υπόψη τον αρχικό σας προϋπολογισμό.

Κάθε επιλογή που κάνετε ανανεώνει τον κατάλογο με τα διαμάντια. Απ’ αυτό τον κατάλογο δεν έχετε παρά να επιλέξετε κάποιο διαμάντι.
Αν θέλετε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για κάποιο διαμάντι μπορείτε να κάνετε κλικ view certificate που βρίσκεται στην λίστα για να δείτε το πιστοποιητικό του.
Αν κάνετε κλικ στο εικονίδιο του πιστοποιητικού θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε το πιστοποιητικό ποιότητας για κάθε διαμάντι το οποίο θα σας αποσταλεί μαζί με την παραγγελία σας.
Αν έχετε πάρει την απόφαση να αγοράσετε ένα διαμάντι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε κλικ στην «Επιλογή αυτού του διαμαντιού».

 

f