Κέντρο Εκπαίδευσης

Πώς να επιλέξεις το τέλειο μονόπετρο

Πώς να επιλέξετε το τέλειο μονόπετρο δαχτυλίδι

Θα μπορούσε να αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για ένα ζευγάρι που σκοπεύει να παντρευτεί η ανακάλυψη του τέλειου δαχτυλιδιού αρραβώνων. Σε αντίθεση με το παρελθόν όπου ο άντρας διάλεγε το δαχτυλίδι και το παρουσίαζε στη μελλοντική του σύζυγο, σήμερα είναι πολύ σύνηθες η νύφη και ο γαμπρός να επιλέγουν το δαχτυλίδι μαζί. Σας προσφέρουμε ένα σύντομο μάθημα σε ότι αφορά τα διαμάντια με σκοπό να σας βοηθήσουμε να βρείτε εκείνο το τέλειο δαχτυλίδι, άσχετα από το  πώς θα μπορέσετε να το κάνετε ακριβώς αυτό.

Διαμαντένιο μονόπετρο δαχτυλίδι 

Στη διάρκεια της συμβίωσής τους πολλά ζευγάρια θα αγοράσουν τουλάχιστον τρία δαχτυλίδια: ένα δαχτυλίδι αρραβώνων, σαν υπόσχεση για το μελλοντικό γάμο, ένα γαμήλιο δαχτυλίδι δηλαδή τη βέρα , και για να γιορτάσουν σημαντικά ορόσημα στο γάμο τους, ένα δαχτυλίδι επετείων συνήθως ένα σειρέ δαχτυλίδι η αλλιώς << ολόβερο δαχτυλίδι >>. Πολλά νεαρά ζευγάρια έχουν ήδη ένα προϋπολογισμό υπόψη τους όταν πηγαίνουν στο κοσμηματοπωλείο και αγοράζουν τα δαχτυλίδια τους με βάση αυτόν. Η συνήθης τακτική, που χρησιμοποιείται ακόμη μέχρι σήμερα, είναι ο άντρας ν’ αγοράζει ένα δαχτυλίδι ισότιμης αξίας με ένα ή δύο μηνιαίους μισθούς του. Φυσικά αυτό το αναφέρουμε μόνο ενδεικτικά, αφού κανείς δεν σας αναγκάζει να εμμείνετε σ’ αυτό το πρότυπο.
Οφείλετε να διαλέξετε το σχέδιο του δαχτυλιδιού προτού ακόμη αρχίσετε να ψάχνετε για διαμάντια. Μόνο ο προϋπολογισμός, το γούστο και η φαντασία σας μπορούν να θέσουν όρια στις επιλογές σας, μια και υπάρχουν τα κλασικά σχέδια του μονόπετρου, σχέδια με πλαϊνά διαμάντια, μοντέρνα δαχτυλίδια ,trilogy (με τρία διαμάντια). Μπορείτε επίσης να προσαρμόσετε και να φτιάξετε το δικό σας trilogy  δαχτυλίδι. Υπάρχουν επίσης κάποια αριστουργηματικά δαχτυλίδια αρραβώνων τα οποία έχουν δημιουργήσει σχεδιαστές κοσμημάτων, που ίσως αξίζουν της προσοχής σας. Η εταιρεία DiamondJools σας επιτρέπει να διαλέξετε το τέλειο μονόπετρο και μετά να βρείτε ένα ελκυστικό, πιστοποιημένης ποιότητας διαμάντι από τους τρείς μεγαλύτερους οίκους πιστοποίησης στον κόσμο.
Γνωρίσματα όπως η καθαρότητα, τα καράτια, η κοπή και το χρώμα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη στον καθορισμό της τιμής ενός διαμαντιού. Διαβάζοντας το «Πώς να επιλέξετε το τέλειο διαμάντι» θα μάθετε λεπτομέρειες για το κάθε γνώρισμα και ποιο ακριβώς διαμάντι προσφέρει τη μεγαλύτερη αξία για τα λεφτά σας.
Η δουλειά σας φτάνει στο τέλος της τη στιγμή που επιλέξετε το σχέδιο και το διαμάντι. Η DiamondJools θα φροντίσει ώστε το τέλειο δαχτυλίδι να ετοιμαστεί και να παραδοθεί σε σας, ώστε να μπορέσετε να το δώσετε στην αγαπημένη σας καθώς θα ζητάτε το χέρι της .
Στην DiamondJools έχουμε το κατάλληλο διαμάντι για κάθε ιστορία αγάπης.

 

Τι μονόπετρο να πάρω;

Η στιγμή που μια γυναίκα δέχεται πρόταση γάμου από τον αγαπημένο της, είναι ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα της ζωής της. Θα περιμένει να λάβει ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι, έναν διαμάντι το οποίο θα διατηρήσει καθ’ όλο το υπόλοιπο της ζωής της σαν ένα σημάδι της αγάπης του και της αφοσίωσής του σ’ εκείνη.
Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, καλό θα ήταν να μη βιαστείτε να αγοράσετε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων. Πολλοί άντρες χρειάζονται έναν οδηγό, ένα αλφαβητάρι που θα τους προσφέρει την αναγκαία εκπαίδευση σε ότι αφορά τα διαμάντια, μια εκπαίδευση που θα εξασφαλίσει την αγορά του σωστού διαμαντιού εκ μέρους τους. Από τη στιγμή που υπάρχουν τώρα πολλά στυλ, σχήματα και επιλογές σε μονόπετρα όταν μιλάμε για δαχτυλίδια αρραβώνων, καλό θα ήταν να διαβάσετε τα πιο κάτω τα οποία αποσκοπούν στο να σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

 

  • Ποιότητα – Κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει αυτό το πράγμα που αποκαλούμε χαμηλή ποιότητα σε ότι αφορά τα δαχτυλίδια αρραβώνων, αλλά προσωπικά διαφωνώ. Ειλικρινά, από τη στιγμή που επιλέγετε ένα δαχτυλίδι το οποίο δεν περιλαμβάνει ένα διαμάντι, τότε διαλέγετε χαμηλή ποιότητα. Ακόμη κι αν δείχνουν όμορφα, τα σμαράγδια, τα ρουμπίνια, τα ζαφείρια και οι αμέθυστοι, δεν διαθέτουν εκείνη τη ξεχωριστή σκληρότητα και την εξαιρετική εμφάνιση του διαμαντιού. Κι η αγαπημένη σας θα το γνωρίζει επίσης, και θ’ αναρωτιέται ποιος σας έπεισε να αγοράσετε αυτό το λίθο.

  • Στυλ – Μπορεί να γνωρίζετε τα γούστα της σε σχέση με τα κοσμήματα, μπορεί και όχι. Ένα στυλ δαχτυλιδιών που πάντα παραμένει δημοφιλές είναι το λευκόχρυσο μονόπετρο δαχτυλίδι ή και το απλό χρυσό δαχτυλίδι το οποίο αρέσει επίσης αρκετά στις γυναίκες, αλλά ίσως η αγαπημένη σας να προτιμούσε ένα δαχτυλίδι με διαμάντια διάσπαρτα στον περίγυρο. Μια και είναι αυτή που θα φοράει το δαχτυλίδι κάθε μέρα, για χρόνια και χρόνια, καλό θα ήταν να νιώθει άνετα με το στυλ που θα διαλέξετε. Αν νομίζετε ότι ένα δαχτυλίδι κατασκευασμένο ειδικά γι’ αυτή, έπειτα από παραγγελία, είναι αυτό που θα της προσφέρει τη μεγαλύτερη ικανοποίηση, τότε μάλλον πρέπει να κινηθείτε προς αυτή την κατεύθυνση.

  • Μέταλλα – Όπως είναι γνωστό τα τρία μέταλλα που χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στα δαχτυλίδια γάμου είναι ο χρυσός, ο λευκόχρυσος και η πλατίνα. Μερικοί έμποροι προσφέρουν ασημένια δαχτυλίδια, αλλά δείχνουν φτηνά και δεν αντέχουν στο χρόνο, οπότε καλύτερα να τα ξεχάσετε. Το πιο δημοφιλές μέταλλο είναι ο χρυσός, 14 και 18 καρατίων. Αν και διατηρεί την αξία του χρυσού, ο λευκόχρυσος μοιάζει με το ασήμι και μπορεί να προτιμά αυτόν από τον κίτρινο η αγαπημένη σας. Το πιο ανθεκτικό μέταλλο είναι η πλατίνα, η οποία είναι επίσης και η πιο ακριβή, κάτι που την καθιστά σαν το τέλειο σύμβολο ενός γάμου που θ’ αντέξει στο χρόνο αλλά είναι πολύ δύσκολο να επιδιορθωθεί σε περίπτωση που χρειαστεί στο μέλλον να αναπροσαρμόσετε το μέγεθος .

  • Η κεντρική πέτρα – Πολλές γυναίκες προτιμούν να υπάρχει μία μόνο πέτρα στο κέντρο των διαμαντένιων δαχτυλιδιών τους, ενώ κάποιες άλλες θέλουν να υπάρχουν και παράπλευρα διαμαντάκια ή τρία διαμάντια γύρω από το μεσαίο. Τα σχήματα του διαμαντιού με τα οποία συνδυάζεται ένα διαμαντένιο μονόπετρο είναι πολλά. Τα πιο δημοφιλή ανάμεσά τους είναι το στρογγυλό(round), και ακολουθούν με μεγάλη διαφορά το τετράγωνο με κώνο (princess) , κοπή σμαραγδιού (emerald), η μαρκησία ( marquise), η καρδιά (heart) κτλ. Κάποιοι άνθρωποι λένε ότι κάθε σχήμα έχει σχέση με κάποια προσωπικά χαρακτηριστικά του ατόμου, αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι ότι αν θέλετε να κάνετε μια καλή επένδυση, δεν θα απογοητευτείτε αν αγοράσετε ένα στρογγυλό λαμπερό διαμάντι με το ανάλογο δαχτυλίδι.
  • Άλλες πληροφορίες – Πιθανόν να ακούσατε για τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά των διαμαντιών. Έχουμε ήδη κάνει αναφορά στο κόψιμο, οπότε ας συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα. Το μέγεθος ενός διαμαντιού ονομάζεται το καράτι, ενώ το χρώμα αντιπροσωπεύει το φυσικό χρώμα του λίθου, και έρχεται στις βαθμίδες D, E και F, που προσδιορίζουν τα άχρωμα και πιο σπάνια διαμάντια, κι από εκεί συνεχίζει μέχρι τη βαθμίδα Z, ένα κιτρινόχρωμο διαμάντι. Ένα διαμάντι ξεχωρίζει για την αγνότητά του ή κάποια άλλα στοιχεία, τα οποία αφήνουν το καθένα πάνω του το σημάδι τους, στοιχεία που καθορίζουν την καθαρότητά του. Μπορείτε να βρείτε πανέμορφα διαμάντια που δείχνουν κατ’ ουσία τα ίδια με τα πιο ακριβά και υψηλού βαθμού διαμάντια, αλλά τα οποία δεν βρίσκονται στην κορυφή της κλίμακας και είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο πιο φτηνά και ίσως μερικές φορές value for money.

Φυσικά, όταν αγοράζετε ένα δαχτυλίδι, πρέπει πάντα να έχετε υπόψη τον προσωπικό σας προϋπολογισμό. Παρά τη λαϊκή σοφία που επιβάλλει να ξοδέψετε τους μισθούς δύο μηνών για ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι αρραβώνων, η DiamondJools προσφέρει πανέμορφα δαχτυλίδια σε πραγματικά χαμηλές τιμές. Για να βρείτε το τέλειο δαχτυλίδι αρραβώνων ζυγίστε τις ανάγκες της με τις οικονομικές σας δυνατότητες.
Ο κοσμηματοπώλης της περιοχής σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε ένα διαμάντι μια και είναι πολύ πολύπλοκο να αποφασίσετε μονάχοι ποιο είναι το καλύτερο. Στην DiamondJools οι σύμβουλοί μας βρίσκονται πάντα στο πλάι σας, ώστε να κάνουν την εκπαίδευσή σας στο θέμα των διαμαντιών μια ταχεία και χρήσιμη εμπειρία.

f