| by ELEFTHERIOS ILIAKIS

Top τάσεις στο κόσμημα για το 2023

Το νέο έτος φτάνει και η έναρξή του σηματοδοτεί την αρχή της καινούργιας σεζόν, η οποία προβλέπεται πως θα φέρει ριζικές αλλαγές στους χώρους τόσο της μόδας, όσο και του κοσμήματος, συστήνοντας στο ευρύ κοινό κάποιες πολύ “ιδιαίτερες” τάσεις.

 

Δαχτυλίδι DiamondJools με Σμαράγδι

 

Χρώματα και πολύτιμοι λίθοι

Μεγάλη άνοδος θα σημειωθεί στο trend των χρωματιστών, πολύτιμων λίθων, με τα σμαράγδια, τα ρουμπίνια και τα ζαφείρια να κερδίζουν τη σκηνή. Αυτοί οι 3 πρωταγωνιστές θα φορεθούν πολύ, σε διάφορα κοσμήματα, με τα δαχτυλίδια, τα μενταγιόν και τα σκουλαρίκια να αποτελούν, όπως είναι άλλωστε λογικό, τα πιο βασικά από αυτά.

Επιπλέον, θα κυριαρχήσει μια τάση, που θα στρέψει όλο τον κόσμο του κοσμήματος σε πιο μεγάλα σχέδια και σχήματα. Αυτή η στροφή εξυπηρετεί τους πολύτιμους λίθους, οι οποίοι μπορούν να βρεθούν σε τεράστια ποικιλία μεγεθών και σχημάτων με μεγαλύτερη ευκολία από άλλους λίθους.

Σας προτείνουμε να επιλέξετε ένα κολιέ ή σετ σκουλαρίκια με ένα μεγάλο ρουμπίνι, σμαράγδι ή ζαφείρι, για να κάνετε τη διαφορά και να ξεχωρίσετε το 2023. 

 

Μονόπετρο Δαχτυλίδι DiamondJools με Διαμάντια

“Diamonds are forever”

Παρόλο που το 2023 φέρνει αλλαγές τόσο στη μόδα, όσο και στον κόσμο των κοσμημάτων, μία τάση μένει αναλλοίωτη, ως πάντοτε κλασική και διαχρονική: τα διαμάντια συνεχίζουν να κυριαρχούν ως οι καλύτεροι φίλοι της γυναίκας. Δαχτυλίδια, σκουλαρίκια, κολιέ, βραχιόλια, όλα στολισμένα με διαμάντια, θα σας κάνουν να λάμψετε και να εντυπωσιάσετε τα πλήθη και τον καινούργιο χρόνο.

Όπως αναφέρθηκε ήδη σχετικά με τους χρωματιστούς λίθους, έτσι και τα πιο “ιδιαίτερα” σχήματα διαμαντιού θα αναδειχθούν ακόμα περισσότερο το 2023, με το princess cut, το pear cut και το emerald cut να είναι οι αδιαμφισβήτητοι πρωταγωνιστές. Φυσικά, αυτά τα σχήματα δεν “έφυγαν” ποτέ από τη μόδα, αλλά ειδικά του χρόνου θα τα δείτε να “παίζουν” πολύ περισσότερο.

Τίποτα δεν μπορεί να πάει λάθος αν επιλέξετε ένα μονόπετρο δαχτυλίδι, με ένα κεντρικό διαμάντι σε σχήμα princess cut, pear cut ή emerald cut, για να “μαγέψετε” τα πλήθη και την επόμενη χρονιά.

Δοκιμάστε το “ring stacking”

Σας αρέσει να φοράτε πολλά δαχτυλίδια μαζί; Τότε το 2023 θα είναι σίγουρα η χρονιά σας! Το “ring stacking”, όπως ονομάζεται η τάση της μόδας του να φοριούνται πολλά δαχτυλίδια στο ίδιο χέρι ή ακόμα και στο ίδιο δάχτυλο, ήρθε για να μείνει. 

Το “ring stacking” όμως δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά έχει εδραιωθεί ως μια δημοφιλής τάση στα κοσμήματα εδώ και αρκετά χρόνια. Με τη στροφή όμως προς τα “busy” και “extreme” looks, όπως έχει ήδη αναφερθεί παραπάνω αρκετές φορές, το “stacking” θα ευνοηθεί περαιτέρω με το επόμενο έτος, οπότε προβλέπουμε ότι θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο trend από ότι ήδη είναι.

Βραχιόλια και Κολιέ-Ριβιέρες Tennis

Η ριβιέρα αποτελεί ένα κλασικό είδος κοσμήματος, το οποίο δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα. Αυτό συμβαίνει, διότι κοσμείται, στις περισσότερες περιπτώσεις, από πλήθος διαμαντιών: ο πιο αγαπητός, πολυτελής και κλασικός πολύτιμος λίθος. Είτε πρόκειται για κολιέ, είτε για βραχιόλι, η ριβιέρα κατέχει την ίδια αξία και εντυπωσιάζει εξίσου. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, η ριβιέρα θα κυριαρχήσει στη σκηνή της μόδας το 2023, ενώ έχει ήδη ξεκινήσει να εδραιώνεται ως ένα από τα πιο πολυτελή κοσμήματα.

Επιπροσθέτως, οι ριβιέρες έχουν γίνει “viral” στη διεθνή σκηνή, καθώς πλήθος celebrities τις εκπροσωπούν σταθερά σε κάθε εμφάνιση. Και ποιός μπορεί να τους αδικήσει άλλωστε;

Στην DIAMONDJOOLS μπορείτε να ανακαλύψετε μια μεγάλη συλλογή από κοσμήματα στολισμένα με διαμάντια και λοιπούς πολύτιμους λίθους, και σε ένα πλήθος μοναδικών σχεδίων, ώστε να επιλέξετε ένα εξαιρετικό κόσμημα για τη νέα χρονιά!

TAGS:
f