| by ELEFTHERIOS ILIAKIS

Πώς να διαμορφώσετε το δικό σας μονόπετρο δαχτυλίδι!

Πρόταση γάμου: Ίσως μια από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες της ζωής σας. Εκείνη τη στιγμή, το αγαπημένο σας πρόσωπο βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα λαμπερό μονόπετρο δαχτυλίδι και με μια ερώτηση: «Θα ήθελες να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου μαζί μου;». Φυσικά, το αδιαμφησβήτητο αστέρι αυτής της στιγμής είναι το μονόπετρο δαχτυλίδι, το οποίο σφραγίζει το "ναι" από το "άλλο σας μισό". Εφόσον το δαχτυλίδι συνοδεύει μια τόσο σημαντική στιγμή, και η επιλογή του πρέπει να γίνεται με προσοχή και αγάπη. Για αυτό ακριβώς το λόγο είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα μονόπετρα δαχτυλίδια και τη διαδικασία διαμόρφωσης του ιδανικού μονόπετρου για εσάς!

Βήμα 1ο: Επιλέξτε το μέταλλο

Όπως είναι άλλωστε λογικό, η επιλογή μετάλλου για το μονόπετρο δαχτυλίδι είναι μια εξαιρετικά σημαντική απόφαση, διότι καθορίζει το πως θα φαίνεται το δαχτυλίδι και περιβάλλει το πρωταγωνιστικό διαμάντι. Πρέπει να ειπωθεί εδώ πως η επιλογή μετάλλου εξαρτάται πλήρως από το αγαπημένο σας πρόσωπο: οι προτιμήσεις του όσον αφορά τα χρώματα και την εμφάνιση του δαχτυλιδιού θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Κατά βάση, το είδος μετάλλου που χρησιμοποιείται στα μονόπετρα δαχτυλίδια είναι ο χρυσός.

Μονόπετρο Από Χρυσό

Ο χρυσός είναι το πιο σύνηθες μέταλλο στη κατασκευή μονόπετρων. Όσον αφορά τις επιλογές χρυσού, μπορεί κανείς να βρει τεράστια ποικιλία στις ποιότητες και τα χρώματα. 

Σχετικά με την καθαρότητά του, ο χρυσός μετριέται σε καράτια. Ο καθαρός χρυσός αποτελείται από 24 καράτια. Στην πράξη όμως, ο χρυσός 24 καρατίων είναι εξαιρετικά μαλακός.

Στην κατασκευή κοσμημάτων από χρυσό χρησιμοποιούνται:
18 καράτια (75% περιεκτικότητα σε χρυσό)
14 καράτια (58% περιεκτικότητα σε χρυσό)
9 καράτια (37,5% περιεκτικότητα σε χρυσό)
⦁ και σε ελάχιστες περιπτώσεις στα 22 καράτια.

Στα κορυφαία μονόπετρα δαχτυλίδια της αγοράς, χρησιμοποιείται χρυσός 18 καρατίων.

Μονόπετρα Δαχτυλίδια DiamondJools

Σχετικά με το χρώμα του μετάλλου, παρατηρούνται 3 εναλλακτικές:

Κίτρινος χρυσός: έχει το φυσικό χρώμα του ορυκτού, όπως αυτό βγαίνει από τη γη. Όταν σκεφτόμαστε χρυσά μονόπετρα δαχτυλίδια, το μυαλό μας στρέφεται αμέσως στη λαμπερή ομορφιά του κίτρινου αυτού χρώματος. Συνεπώς, ένα μονόπετρο δαχτυλίδι σε κίτρινο χρυσό εκπέμπει ένα ιδιαίτερο κύρος και έχει εξαιρετική δημοτικότητα. Αποτελεί μια σταθερή και ασφαλής επιλογή για όλα τα μονόπετρα δαχτυλίδια.
Ροζ χρυσός: Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη Ρωσία τον 19ο αιώνα, όπου και απέκτησε εξαιρετική δημοτικότητα. Θερμή και ρομαντική επιλογή για κάθε μονόπετρο δαχτυλίδι, η οποία έρχεται στα χέρια σας από την ανάμειξη κίτρινου χρυσού και χαλκού. Η αντίθεση που έχει το χρώμα του ροζ χρυσού με το διαμάντι φανερώνει την καθαρότητα και τη γενική ποιότητα του λίθου. Επιπλέον, τα μονόπετρα δαχτυλίδια σε ροζ χρυσό έρχονται σε απόλυτη ισορροπία με το χρώμα του χεριού.
Λευκός χρυσός: Κομψός και διαχρονικός με τρομερή διάρκεια στο χρόνο. Είναι η τέλεια επιλογή για όσους προτιμούν μια ουδέτερη εμφάνιση στα μονόπετρα δαχτυλίδια τους. Το λευκό χρώμα και η ανθεκτικότητά του το καθιστούν το τέλειο σκηνικό για όλους τους πολύτιμους λίθους. Φαίνεται όμορφος και κλασικός, ταιριάζοντας έτσι σε όλα τα ρούχα και εκδηλώσεις. Αποτελεί επίσης το πιο σύνηθες χρώμα για μονόπετρο δαχτυλίδι.

Βήμα 2ο: Επιλέξτε το διαμάντι

Μετά την επιλογή της βάσης και του μετάλλου του δαχτυλιδιού, θα χρειαστεί να διαλέξετε το δικό σας μοναδικό διαμάντι για να παίξει το πρωταγωνιστικό ρόλο στην τελική εμφάνιση του δαχτυλιδιού σας. Όσον αφορά το διαμάντι, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή και έμφαση σε 4 κύρια χαρακτηριστικά του, καθώς αυτά θα επηρεάσουν την ποιότητά του και την τελική τιμή του μονόπετρου δαχτυλιδιού σας:

Καθαρότητα: Η καθαρότητα καθορίζει το αν στην πέτρα εμφανίζονται έγκλειστα ή ψεγάδια. Η καθαρότητα του διαμαντιού μετριέται σε μια κλίμακα 10 διαβαθμίσεων: ξεκινώντας από Internally Flawless (IF), σε διαμάντια 100% καθαρά στα οποία δεν μπορεί να παρατηρηθεί το παραμικρό στίγμα με τον φακό, και τελειώνοντας στο βαθμό Imperfect 3 (I3), στα οποία υπάρχουν αρκετές ορατές ατέλειες. 

Κοπή: Το χαρακτηριστικό της κοπής του διαμαντιού σχετίζεται άμεσα με τις αναλογίες του, τη συμμετρία και τις γωνίες του. Μετριέται σε μία βαθμίδα «Poor» έως «Excellent». Το κόψιμο ενός διαμαντιού αφορά βασικά το σχήμα του και πως το φως αντανακλάται από την επιφάνειά του στο μάτι του παρατηρητή.

Χρώμα: Όσο πιο άχρωμο είναι ένα διαμάντι, τόσο καλύτερο ποιοτικά θεωρείται. Το χρώμα του διαμαντιού ταξινομείται με βάση τα γράμματα της λατινικής αλφαβήτου: ξεκινάμε από το γράμμα «D» (τελείως άχρωμο και εξαιρετικής ποιότητας), φτάνοντας στο γράμμα «Ζ» (κίτρινο).

Καράτια: Πρόκειται για το βάρος του διαμαντιού αλλά έχει άμεση σχέση και με το μέγεθός του. Επιπλέον, το 1,00 καράτι είναι το 1/5 ενός γραμμαρίου (0,2 γραμμάρια). Όσο αυξάνονται τα καράτια δηλαδή το μέγεθος του διαμαντιού, τόσο αυξάνεται και η τιμή του.

Η δουλειά σας φτάνει στο τέλος της τη στιγμή που επιλέξετε τη βάση και το διαμάντι.

Στην DIAMONDJOOLS υπάρχει το κατάλληλο διαμάντι για κάθε ιστορία αγάπης, και θα φροντίσει ώστε το τέλειο μονόπετρο δαχτυλίδι να ετοιμαστεί και να παραδοθεί σε σας, ώστε να μπορέσετε να το προσφέρετε στην αγαπημένη σας καθώς θα της ζητάτε να μοιραστεί το υπόλοιπο της ζωής της μαζί σας!

TAGS:
f